Кюстендилският талант Христо Пенов най-бърз на пистата в Хасковo в третия кръг от картинг шампионата

Христо Пенов води убедително в генералното класиране в клас Rotax Junior.

 

  • Състезателят на КК “Кюстендил” води убедително в клас Rotax Junior

 

Кюстендилският пилот Христо Пенов отново показа класа и майсторско управление в третия кръг от родния шампионат по картинг, провел се в Хасково. Младият талант беше над своите конкуренти в клас Rotax Junior, след като спечели убедително и двата кръга на хасковската писта. Пенов даде най-добро време в генералната тренировка и зае полпозишън. Кюстендилецът бе над всички и в 4-те манша на състезанието, като не изпусна лидерската си позиция.

В първата надпревара той остави на 3 сек зад себе си Дейвид Митов. Последният обаче получи наказание от 3 сек за излизане от коридора на старта и така той се свлече на 5-о място. Втори бе класиран Коларов, а трета Лора Христова.

Във втората Пенов бе отново далеч пред всички, но аплодисментите бяха за Лора Христова. Плевенчанката след серия от изпреварвания се придвижи от 5-о на 2-ро място. Трети завърши Александър Коларов.

Христо Пенов води убедително в генералното класиране на шампионата в клас Rotax Junior с 357 точки. На втората позиция е Лора Христова, която има 221 т., или 136 точки по-малко. Трети във временното подреждане е другият пилот от КК “Кюстендил” – Дейвид Митов, който има 208 точки.

Четвъртият кръг от шампионата отново ще е в Хасково на 29-30 юни.