Lamborghini кръстоса Huracán с кросоувъра Urus

Компанията Lamborghini използва опита, който натрупа при разработката на кросоувъра Urus, за да създаде прототипа Huracán Sterrato. Така италианците вече имат хибрид между суперкола и всъдеход – съвременна версия на превърналия се в класика Mega Track. Концептът Lamborghini Huracán Sterrato използва за основата базата на Huracán EVO и е получил 5,2-литров атмосферен V10, развиващ 640 к.с. Работата на всички бордови система за супервсъдехода, в това число системата за задвижване на четирите колела, шасито със завиваща задна ос, модернизираното окачване и системата за контрол на векторната тяга, се контролира от електронен блок Lamborghini Dinamica Veicolo, който е специално настроена за движение по тежък терен.

Пътният просвет на този Huracán е увеличен с 47 мм, а разстоянието между колелата – с 30 мм. Двувратката е оборудвана със специални защитни панели на долната част и праговете, както и със специални уплътнения около двигателя и въздухозаборниците. В салона е поставен каркас за безопасност от титан, четириточкови предпазни колани, специални карбонови седалки и алуминиеви панели.

“С Huracán Sterrato искаме да покажем бъдещето на марката ни. Суперкола с всъдеходни възможности ще даде на нашите клиенти още по-силни емоции и удоволствие от шофирането”, категоричен е техническият директор на марката Маурицио Реджиани.

 

 

 

Източник: topgear.bg