Lancia показа уникален електрически автомобил (видео)

Италианската компания Lancia представи концепцията на нов електрически автомобил Pu+Ra HPE, който е вдъхновен от рали автомобила Stratos от 70-те години. Концепцията демонстрира бъдещата посока на развитие на марката. Тя ще произвежда изцяло електрически автомобили с необичаен дизайн.

„Днес Lancia представя Lancia Pu+Ra HPE, визията на марката за следващите 10 години, която ни отвежда в ерата на електрическата мобилност и обобщава нашето разбиране и възприятие за автомобила. Започвайки с новия Ypsilon, бъдещите ни автомобили ще следват Lancia Pu+Ra HPE “, каза Лука Наполитано, главен изпълнителен директор на Lancia.

Lancia Pu+Ra HPE е концептуален автомобил на изцяло електрическа платформа във формат купе, като любопитен факт е, че известната италианска фирма Cassina, която е специализирана в създаването на скъпи дизайнерски мебели, участва в разработването на интериора на колата.

Тъй като Lancia Pu+Ra HPE въплъщава визията на марката за електрически автомобили поне за следващото десетилетие, нейните характеристики също са напреднали: пробег от над 700 км, поддръжка за бързо зареждане, което ви позволява да заредите колата за малко над 10 минути и ниска консумация на енергия (под 10 kWh на 100 км).

В допълнение, Lancia Pu+Ra HPE е първият електрически автомобил с виртуален интерфейс SALA, който по-късно ще бъде представен на новото поколение Lancia Ypsilon, а впоследствие и на останалите нови модели на марката./ fakti.bg