Lexus подготвя грамаден кросоувър

Докато Toyota се готви за премиерата на кросоувъра Grand Highlander, която е насрочена за 8 февруари 2023 г., Lexus работи върху подобен модел, но от премиум клас. Според предварителни прогнози той ще носи името LT или TX.

Уеб порталът Best Car, който е специализиран в изнасянето на вътрешна информация за нови японски марки, сподели нови подробности и публикува неофициални рендери на големия SUV. Очаква се иновацията да бъде разсекретена през пролетта на 2023 г.

Lexus LT/TX ще бъде съплатформеник с Toyota Grand Highlander. Той ще се основава на модулната архитектура TNGA-K с напречно разположение на мотора, а двигателната гама ще включва 3.5-литров V6, който ще работи в хибридна схема заедно с електрически двигател на задната ос.

Интериорът на бъдещия голям Lexus ще бъде триредов. Според изобразяването на The Best Car Web, той ще получи радиаторна решетка без рамки в стила на новия LX, LED лента, свързваща фаровете, единичен заден стоп, “плаващ покрив” и задни колони, които внушават асоциации с Range Rover Velar.

Що се отнася до гореспоменатата Toyota Highlander с префикс Grand, тя ще заеме ниша между сегашния Highlander с три реда и по-голямата Sequoia. Toyota за първи път потвърди предстоящото пускане на големия кросоувър едва през декември, въпреки че за това се говори от 2020 година, когато беше патентовано името на модела./ fakti.bg