Lotus готви хиперкола на ток за над 2 млн. евро

Компанията Lotus разработва изцяло нова електрическа хиперкола. Проектът се казва Omega, като се очаква концептуалната версия на бъдещия автомобил да бъде представена догодина. По информация на Autocat, серийният вариант трябва да е готов през 2020 г., като ще струва около 2,25 млн. евро.

Новата хиперкола ще получи няколко електромотора, чиято сумарна мощност ще превиши 1000 к.с. Пробегът на суперколата на ток с едно зареждане на батериите ще бъде над 400 км.

През миналата година британският производител на спортни коли стана собственост на китайската фирма Zhejiang Geely Holding Group, която е собственик и на шведската марка Volvo. Компанията от Китай изкупи 51% от акциите на Lotus от малайзиската фирма Proton. Останалите 41% принадлежат на финансовата група Etika Automotive.

Именно новите собственици трябва да осигуря инвестициите, с които Lotus ще успее да реализира бъдещите си проекти. В момента гамата на британската марка се състои само от 3 модела – Elise, Exige и Evora, но към тях трябва да се присъедини и сериен кросоувър. Премиум-всъдеходът ще се конкурира с Porsche Macan, като ще получи алуминиева конструкция и двигател Toyota.

 

 

 

Източник: topgear.bg