„Лудогорец” не даде шанс на „Пирин”

 

„Орлетата” загубиха с 2:0 на стадиона в Благоевград

 

„Лудогорец” ще зимува на върха в Първа лига! Това стана ясно след вчерашното гостуване на разградчани в Благоевград, където те надиграха местния „Пирин” с 2:0. Клаудиу Кешерю откри резултата в 31-вата минута, а 120 секунди по-късно Джоди Лукоки удвои.

6-кратният пореден шампион на България пропусна поне още 5-6 положения.
Наставникът на гостите Димитър Димитров даде почивка на голяма част от титулярите, но техните заместници се представиха на добро ниво. Натанаел, ВандерсонМарселиньо и Дяков останаха на пейката, а Моци и Сисиньо дори не попаднаха в групата.
Първата опасност в мача бе още в петата минута. Лукас Саша центрира отдясно към Кампаняро, който стреля в близкия ъгъл, но Макенджиев изби в корнер. В 11-ата минута разградчани като по чудо не откриха резултата. Мисиджан центрира към Лукоки, който пусна топката покрай излезлия Макенджиев, но тя мина на двайсетина сантиметра покрай дясната греда.
След четвърт час Горалски изведе Кешерю, който стреля коварно от 17-18 метра, Макенджиев не успя да реагира, но шутът излезе в аут.
„Лудогорец” продължи да доминира и в следващите минути, като силен шут на Горалски бе избит от стража на домакините. Голът във вратата на „Пирин” обаче бе въпрос на време и той дойде в 31-вата минута. Костадинов фаулира грубо Анисе около границата на наказателното поле. Стената на благоевградчани очакваше центриране от Кешерю и се пропука, а румънецът стреля директно през нея в долния ляв ъгъл – 1:0 за „Лудогорец”.
Само 120 секунди по-късно Кешерю пусна отлично в коридор към Лукас Саша, бразилецът му върна. Последва изстрел с глава на румънеца, който обаче се получи като извеждащо подаване към Джоди Лукоки и бързоногият нападател без проблем покачи на 2:0.
След почивката „Лудогорец” продължи да диктува изцяло събитията на терна. Разградчани разиграваха в половината на домакините, които се бранеха с 11 човека и рядко достигаха до топката. В 61-вата минута Кампаняро не уцели вратата с глава от 4-5 метра, а само 120 секунди по-късно Мисиджан преодоля няколко противникови състезатели и шутира по земя, но Макенджиев спаси.
В 77-ата минута гостите направиха пореден пропуск. Вандерсон получи пас, нахлу в наказателното поле и шутира опасно, но покрай левия страничен стълб.
До края на двубоя гостите заложиха на разиграване в центъра на терена, чакайки последния съдийски сигнал на Никола Попов.

 

 

ПИРИН: 22. Макенджиев, 24. Костадинов, 15. Благов, 44. Хендерсън, 27. Ничев, 99. Кирилов, 3. Сандев, 19. Костов, 14. Николов, 30. Траянов, 18. Попев

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластун, 19. Василев, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 12. Анисе, 92. Лукоки, 93. Мисиджан, 28. Кешерю