„Марек“ загуби в Ихтиман с 1:2 и слезе на 10-о място в класирането

Цветан Видински

Четвърта поредна загуба претърпя отборът на „Марек“. На стадиона в Ихтиман срещу местния „Ботев“ дупнишкият тим загуби с 1:2. Отборът на домакините е в подем и е вече шести мач без загуба, постигайки пет победи и едно равенство. Този път радостта на отбора донесе Георги Недялков с двете си попадения.

Срещата започна с лек превес за отбора на домакините, но до нещо опасно пред вратата на „Марек“ не се стигаше. В самия край на първото полувреме Кристиян Велев след атака по левия фланг насочи топката успоредно по тревата зад защитата на гостите и Георги Недялков я отклони в мрежата за 1:0. В 50-ата минута след центриране от корнер в наказателното поле на „Марек“ Георги Недялков изпрати топката в мрежата за втори път – 2:0. Възпитаниците на Цветан Видински не се предаваха и търсеха начин за промяна на резултата. В 53-тата минута това стана факт и резултатът бе намален на 2:1 от Иван Влахов, така отборът на гостите се върна в играта. Наставникът на „Марек“ извърши две смени с цел освежаване на играта, но за жалост до промени в резултата до последния съдийски сигнал не се стигна. С тази загуба отборът на „Марек“ е вече 10-и с 35 точки, а отборът на „Ботев“ с победата е вече 15-и с 27 точки, като по този начин съхрани надеждите си за оцеляване в групата.

„Бяхме разузнали добре играта на „Марек“. Акцентирахме върху слабите им страни и успяхме да спечелим трите точки”, сподели старши треньорът на „Ботев“ Валери Свиленов.