Марешки почерпи с вино и заговори за оставка на правителството, Тома Биков от ГЕРБ: Ако има вот на недоверие, той няма основания да мине

Веселин Марешки се изхвърли: Няма едно събитие, с което да се гордеем от изборите насам

 

Според депутата мнозинството не е застрашено, то си има програма и път и ги следва

 

 

Лидерът на партия “Воля” Веселин Марешки, който е и заместник-председател на Народното събрание, заговори за оставка на правителството, ако не си върши работата

Той почерпи с чаша вино за началото на новия политически сезон.

Започваме много активно да настояваме правителството да си върши работата и да прави полезни неща за българския народ и за българския бизнес, в противен случай ще искаме този парламент и правителство най-бързо да си ходят, заяви Веселин Марешки.

Той допълни, че ако премиерът наистина е казал, че ако има 300 човека на готвения на 11 септември протест, ще си подаде оставката, няма нужда да чака, за да ги види, и ще трябва да постъпи мъжки пред българския народ.

Според Марешки няма едно събитие, с което да се гордеем от изборите насам.

Лидерът на “Воля” каза, че биха подкрепили или инициирали вот на недоверие към кабинета за цялостно управление, ако не се случи нищо добро. Той отбеляза, че за няколко месеца в НС неговата парламентарна група е направила “на пух и прах” всички фалшиви новини по нейн адрес, сред които и твърденията, че ще бъде патерица на някого.

Тома Биков от ГЕРБ коментира пред журналисти, че ако има вот на недоверие, той няма основания да мине. Не знам дали “Воля” говорят от свое име или от името на някой друг, каза той.

Според Биков мнозинството не е застрашено, то си има програма и път, и ги следва. Депутатът от ГЕРБ коментира, че не е чувал такива думи от премиера, че ще подаде оставка при 300 човека на предстоящия протест. Виждам някакви фалшиви сайтове, които разпространяват фалшиви новини през останалото време, а сега разпространяват някаква новина за някакъв митичен протест, каза Биков. Според мен 300 души е абсурдно да се съберат, така или иначе и 300 души да дойдат, не мисля, че това е основание да се подава оставка, добави той.

Георги Гьоков от “БСП за България” коментира, че по всяко време е време за вот на недоверие и има за какво да се поиска. Ще анализираме свършеното за 100-те дни и може да поискаме вот на недоверие, добави той.

Заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид коментира, че от Движението биха разговаряли за евентуален вот на недоверие, но до този момент никой не ги е потърсил за консултации. Той беше категоричен, че правителството досега нищо не е свършило.