Мъжкият хор „Свети Иван Рилски” от Дупница вдигна казанлъшката публика на крака

Мъжкият хор „Свети Иван Рилски” в Казанлък

Диригентът Таня Камбурова: На фестивала „Петко Стайнов” никога не е имало толкова зрители, много хора бяха дошли да слушат нас

Мъжкият хор „Свети Иван Рилски” от Дупница показа класа на второто издание на престижния фестивал „Петко Стайнов” в Казанлък. Формацията бе сред най-добрите български хорове, участвали в изявата. „Във фестивала участваха 10 от най-елитните български хорове. Представянето на мъжете от Дупница вдигна публиката на крака. Организаторите споделиха, че толкова зрители никога не е имало. Установи се, че голяма част от хората бяха дошли, за да слушат мъжкия хор от Дупница. Лично председателката на Българския хоров съюз госпожа Галина Луканова ни покани да членуваме в съюза. Получихме специално покана за участие във хоров фестивал в Стара Загора. Смело мога да кажа, че Мъжки хор „Свети Иван Рилски” е сред най-елитните български хорови състави. Единствено ние представихме хор из операта „Княз Игор”, който е изключително труден дори за професионален хор. С това произведение вдигнахме публиката на крака. Три дни, прекрасен фестивал, прекрасна публика. Искам да отбележа, че всички разходи бяха за сметка на участниците. Използвам да благодаря на инж. Методи Чимев за съдействието и помощта, която ни оказва”, коментира диригентката Таня Камбурова.

Фестивалът се е провел в рамките на 16-ите празници на великия композитор от Града на розите, организирани от община Казанлък и фондация „Петко Стайнов“. Стана ясно, че участниците са били над 300.