Мъжкият тим на клуб “Кюстендил” по тенис на маса с нови две победи на домашния турнир

Мъжкият тим по тенис на маса на "Кюстендил" ще зимува на второ място.

 

Стадион “Осогово” домакинства на втория кръг от Републиканския турнир за мъже в дивизия В1

Мъжкият тим по тенис на маса “Кюстендил” записа 2 победи и 1 загуба във втория кръг от Републиканския турнир за мъже в дивизия В1. Домакин на надпреварата бе зала “Осогово”, а кюстендилският тим продължава да заема второто място в класирането след тима на “Марек Дигеста спорт”.

Домакините в състав: Емил Миланов, Илиян Арсов, Пламен Лазаров, Людмил Георгиев и Емил Въльовски стартираха със загуба 0:4 от силния тим на “Марек” (Дупница). В следващите две срещи кюстендилци надделяха над прекия си конкурент за второто място “Мегаспин” (София) с 4:2 и над Чепеларе с 4:0.

СК по тенис на маса “Кюстендил” бе основан преди година и половина, но бързо започва да възстановява позициите на школата в този спорт и да привлича деца в залата.

“Амбициите на клуба са да има свои представители във всички възрастови групи в предстоящите републикански първенства на България. Юношите до 16 години се класираха на първите три места на международния турнир в Босилеград. За децата предстои участие на Коледен турнир по тенис на маса, който ще се проведе на 15 декември в София”, каза треньорът Емил Миланов.

Следващите два турнира от „В” групата са през март и май 2018 година.