Mercedes представи пет нови буса

Фейслифтовите EQV, V-Klasse, Vito и eVito дебютираха с нова визия

Mercedes-Benz обнови цялата си гама от бусове, включваща пътнически и лекотовани версии както с двигатели, така и с изцяло електрическо задвижване. Гамата включва пътническите ванове EQV и V-класа, кемпера V-класа Marco Polo, както и лекотоварните Vito и eVito. Всички те получават леки визуални промени и обновени интериори, добавяйки повече оборудване за безопасност, комфорт и технологии.

Моделите са базирани на третото поколение на V-класата, което дебютира през 2014 г. и получи първия си фейслифт през 2019 г. Новата актуализация носи преработена предна броня със значително по-голяма решетка и по-модерни въздухозаборници. Всеки вариант има уникален дизайн за решетката, в комбинация с различни декоративни елементи. Очаквано, ориентираните към пътниците V-класа и EQV изглеждат по-луксозно, докато търговските Vito и eVito имат друг подход с небоядисани брони в базовите си оборудвания.

Интериорът е друго място на което се забелязват разликите между пътническата и търговската гама. V-класата и EQV възприемат дигитален кокпит с един панел, в който са разположени два 12,3-инчови дисплея, а арматурното табло е подобно на това в останалите предложения на Mercedes. От друга страна, Vito и eVito получават по-опростено оформление с 10,25-инчов сензорен екран и 5,5-инчов дисплей на арматурното табло.

Системите за безопасност също са с нови и усъвършенствани функции за подпомагане на водача, включително активен асистент за поддържане на лентата, интелигентен асистент за скорост и асистент за мъртвата зона. Активният асистент за спазване на дистанция Distronic се предлага стандартно в EQV и V-класата, а във Vito и eVito е опция./ /fakti.bg