Mercedes CLE: C- и E-класа купе се обединяват в едно

Автомобилът ще дебютира през 2024 г., като ще слее С- и Е-класа купе в един общ модел.
Сливането на двата модела в един е с цел рационализирането на моделната гама на марката. Новата серия ще се нарича CLE и освен като купе ще се предлага и във версия кабриолет.
CLE заимства от С-класата
Под силно замаскирания тестов модел се забелязва типичния акулообразен стил на актуалната C-класа, има дълъг преден капак и висока линия на прозорците. Огледалата са широки и масивни. Липсва B-колона, а покривът приема формата на купе и се спуска плавно към задната част, стеснявайки се в края. Задницата се отличава с тесен капак на багажника и ръб на спойлера. Светлините, извити в долния край, навлизат навътре в капака. Отзад колата изглежда доста с мускулестата си и масивната престилка, а надвесите са къси.

В интериора четириместният спортен автомобил не би трябвало да страни от сегашния стил на марката. Дигиталният кокпит е монтиран зад волана с три спици, а широката централна конзола е с вертикален 9,5-инчов дисплей (приблизително 24 см). Що се отнася до задвижването, купето на платформата MRA II е оборудвано само с четирицилиндрови двигатели (бензинови и дизелови). Освен версия 63 AMG с до 653 к.с., има и AMG 53, който е с 421 к.с.
По отношение на цената, купето ще е доста над това на моделите, на които се базира. Около 41 000 евро ви осигуряват базова C-класа или 50 000 за E-класа. Според нас, купето лесно ще надмине границата от 60 000 евро./ ams.bg