MG Marvel-R EV предлага пробег от 400 км

MG потвърди, че новият им електрически SUV Marvel-R ще се предлага в Европа, като му осигурява конкурентна цена на електромобили от С-сегмента като Kia e-Niro и Nissan Leaf.
В продажба от по-късно този месец, Marvel-R е на цена от 39 990 евро (34 000 паунда) в комплекта Comfort за начално ниво и 47 990 евро (40 820 паунда) в преобладаващата гама Performance, но марката все още не е потвърдила подробности за всички планове за старта.
Той замества HS SUV, който се предлага с чисто бензинов или с хибриден задвижващ агрегат, като флагман на гамата MG, носейки множество нови дизайнерски белези и технологични характеристики, които ще достигнат до съотборниците му. Актуализираният кросоувър ZS EV, също разкрит днес, вече се възползва от различни споделени функции.
Marvel-R е и най-големият модел в семейството на MG, с дължина 4674 мм с междуосие 2804 мм, близко съвпадение с Skoda Enyaq iV на сходна цена.
Неговият 357-литров багажник се разширява до 1396 литра при сгънати задни седалки, докато версиите със задно задвижване предлагат и 150 литра място за съхранение в багажника.
Комфортните и луксозните варианти получават задвижване с два мотора и задно задвижване, осигуряващо 178 к.с. и 302 Нм с ускоряване от 0 до 96 км/ч за 7,9 сек, докато Performance добавя мотор на предната ос, увеличавайки мощността до 285 к.с. и 490 Нм и съкращаване на времето от 0 до 96 км/ч с цели 3,0 сек.


Батерия от 70 kWh е стандартно оборудвана за всички автомобили, осигурявайки на Marvel-R WLTP каталожен пробег от 360-400 км, в зависимост от задвижването.
Може да се зарежда със скорост до 92 кВт, което означава, че може да се зарежда от 30-80% капацитет за 30 минути и от 5-80% за 43 минути.
Marvel-R е първият автомобил на европейския пазар, който предлага новата информационно-развлекателна платформа iSmart на MG, която работи чрез обширен 19,4-инчов сензорен екран и 12,3-инчов цифров дисплей и предлага множество свързани функции, включително информация за трафика на живо, прогнози за времето и Amazon Music compatibility и се поддържа свежа с актуализации на софтуера по безжичен път.
Новата система също предлага Wi-Fi гореща точка и Apple CarPlay и Android Auto, докато специално приложение за смартфон може да се използва за отдалечен достъп до различни функции на автомобила, което позволява на потребителите да планират маршрути, да синхронизират календари и да управляват графици за зареждане.
Marvel-R също е стандартно оборудван с подобрен набор от усъвършенствани помощни средства за водача, двузонов климатичен контрол, панорамен люк, тапицерия от частична кожа и шестпосочна електрически регулируема седалка на водача. Това е в допълнение към стандартните LED светлини и 18-инчови или 19-инчови алуминиеви джанти./ ams.bg