Миглена Селишка и Кирил Милов от Дупница шампиони на държавния шампионат в Сливен, Даниел Александров със сребро

Даниел Александров

 

Миглена Селишка и Кирил Милов от Дупница станаха победители в своите категории на държавния шампионат по борба класически стил в Сливен. Друг дупничанин – Даниел Александров, пък остана втори, след като загуби от египтянина с български паспорт Тарек Абдеслам с 2:5. Двамата се срещнаха на финала в категория до 80 кг в класическия стил.

Кирил Милов

Преди това европейският шампион записа 4 категорични победи, от които 3 с технически туш. Александров регистрира с победа по-малко. Това бе втори официален двубой между двамата, като на зимния шампионат египтянинът с наш паспорт отново се наложи над бронзовия медалист от Евро 2016. За европейското през април в Нови сад треньорският щаб реши да раздели двамата и Тарек се бори в по-долната категория до 75 кг. Ходът се оказа успешен и националът донесе титла за България.

Кирил Милов, сребърен медалист от младежките олимпийски игри през 2014-а, пък триумфира в кат. до 98 кг след успех над Владислав Методиев с 5:1.

При жените опитната Мими Христова победи с туш настоящата №1 в Европа Биляна Дудова и ликува при 60-килограмовите.

Двукратната световна вицешампионка Тайбе Юсеин не допусна изненади в кат. до 69 кг и след три категорични победи се качи на най-високото стъпало на стълбичката.

При най-леките до 48 кг трикратната световна шампионка за девойки Миглена Селишка бе категорична. Тя записа 4 победи с технически туш и ликува с титлата. Първа при 55-килограмовите е Сезен Белберова.

Схватките бяха изгледани от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов, легендата Александър Томов и Николай Гергов.