Милиардер даде бонус по 1 милион долара на двама от работниците си, на 1400 разпределил 86 милиона

 

Милиардерът Доналд Фрийз раздаде бонуси на стойност милион долара всеки на двама от работниците си, предава Тайм. Действието на Фрийз е породено от убеждението му, че просто благодаря не е достатъчно.

“Винаги съм мразел някой като каже добра работа, благодаря. Това благодаря няма да помогне на децата ми да си купят къща или да си платят образованието,“ коментира той.

Самия Фрийз изминава нелек път, за да достигне до сегашното си финансово състояние. Израснал в сиропиталище, той се записва в армията за известно време, като след това упорито работи в компания, която впоследствие придобива и продава за 1.3 милиарда долара.

Раздаването на големи бонуси не е прецедент за милиардера. За да компенсира своите 1400 работници, които са в компанията му повече от година, той използва 86 милиона долара от паричните постъпления, във формата за допълнителни възнаграждения. Относно двамата работници получили по милион долара всеки, Фрийз оправдава решението си с факта, че и двамата са в компанията от дълги години и вършат повече работа отколкото се очаква от тях.

“Знам, че те вършат много повече отколкото трябва. И си казах – просто благодаря не стига и им дадох по един милион на всеки,“ допълни той.

 

Снимка

Милиардерът Доналд Фрийз не за първи път дава големи бонуси на работниците си