Sunday, July 14, 2024
HomeСкоростиMini разкри характеристиките на новия Cooper

Mini разкри характеристиките на новия Cooper

Mini поетапно разкрива всичко около новия електрически Cooper, оставяйки минимално на въображението до официалната премиера, която трябва да се състои малко по-късно тази година. С нова порция снимки, британската компания под шапката на BMW Group сподели и част от характеристиките на новото поколение хечбек, чието производство ще започне през ноември месец тази година.

Новият Cooper Electric ще се предлага в две версии: първоначалната Cooper E и Cooper SE. Задвижващата система на малкия хечбек ще се състои от електромотор с мощност 184 к.с. и батерия с капацитет 40,7 киловатчаса, която ще издържа до около 300 километра пробег. Другият модел – Cooper SE ще бъде оборудван с двигател с мощност 218 конски сили и батерия с капацитет 54,2 киловатчаса. Прогнозният пробег на такъв електромобил е 400 километра.

В салона на Cooper Electric ще има четири места. Обещава се по-просторен багажник и, разбира се, нов дизайн. Предприятието в Лайпциг ще получи инвестиция от 800 млн. евро и ще разшири производството на компоненти за пускането на пазара на електрически автомобили. До 2024 г. там ще се появят още осем производствени линии, а персоналът ще се увеличи с хиляда души./ fakti.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular