Mini разкри характеристиките на новия Cooper

Mini поетапно разкрива всичко около новия електрически Cooper, оставяйки минимално на въображението до официалната премиера, която трябва да се състои малко по-късно тази година. С нова порция снимки, британската компания под шапката на BMW Group сподели и част от характеристиките на новото поколение хечбек, чието производство ще започне през ноември месец тази година.

Новият Cooper Electric ще се предлага в две версии: първоначалната Cooper E и Cooper SE. Задвижващата система на малкия хечбек ще се състои от електромотор с мощност 184 к.с. и батерия с капацитет 40,7 киловатчаса, която ще издържа до около 300 километра пробег. Другият модел – Cooper SE ще бъде оборудван с двигател с мощност 218 конски сили и батерия с капацитет 54,2 киловатчаса. Прогнозният пробег на такъв електромобил е 400 километра.

В салона на Cooper Electric ще има четири места. Обещава се по-просторен багажник и, разбира се, нов дизайн. Предприятието в Лайпциг ще получи инвестиция от 800 млн. евро и ще разшири производството на компоненти за пускането на пазара на електрически автомобили. До 2024 г. там ще се появят още осем производствени линии, а персоналът ще се увеличи с хиляда души./ fakti.bg