Mitsubishi готви нови Outlander и ASX

Японският производител Mitsubishi подготвя премиерите на два SUV-модела през 2020 г. Това са следващите генерации на легендарния Outlander и на компактния кросоувър ASX, съобщиха от ръководството на европейското подразделение на компанията.

Новият Outlander ще се появи на пазара през втората половина на 2020 г., като ще премине на платформа на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Това означава, че всъдеходният модел ще се превърне в близък роднина на Nissan X-Trail, на който също му предстои смяна на поколенията през 2020 г.

На външен вид следващото поколение на Outlander ще повтаря концептуалния модел Mitsubishi Engelberg Tourer (на снимките), който японската компания представен през миналата пролет в Женева. Гамата двигатели ще се състои само от хибридни, които ще могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

Един от хибридите ще се предлага и за новия ASX, чиято премиера ще е по-рано през годината. Компактният кросоувър “къса връзките” с френската PSA Group и ще премине на платформата CMF на алинса Renault-Nissan-Mitsubishi. Това шаси се използва от новите поколения на Nissan Juke и Renault Captur.

Преминаването на нова платформа ще доведе и до по-компактни размери, но засега не е ясно дали следващия ASX ще получи система за задвижване на четирите колела. Почти сигурно кросоувър остане само с предно предаване, тъй като Nissan Juke и Renault Captur в Европа са точно такива./topgear.bg