9-годишен тенисист на СКТМ „Марек-Дигеста“ стана държавен шампион на България

Шампионите на СКТМ „Марек-Дигеста“ с треньорите си

 

Състезателят на СКТМ „Марек-Дигеста“ Стефан Димитров стана държавен шампион на България за сезон 2016/2017 година.

Държавното първенство по тенис на маса в Г. Оряховица започна с индивидуалната надпревара. Състезателите бяха разделени на групи по 4 деца. След категорични победи Стефан Димитров и Мартин Стоянов се класираха първи в своите групи, а Светлин Колев и Никола Крумков – 2-ри и 3-ти. На 1/8-финал Мартин победи съперника си и продължи напред, а жребият определи съотборниците Стефан и Светлин да се срещнат един срещу друг и след хубава игра Стефан победи и продължи към 1/4-финалите. Там и двамата състезатели отново показаха висока класа и победиха категорично съперниците си и се класираха на полуфиналите. На полуфинала отново коварен жребий определи съотборниците да играят един срещу друг. След прекрасен и оспорван мач Стефан Димитров победи и се класира за финал. Там той победи повече от категорично Даниел Димитров от Луковит с резултат 3:0 и без допуснат загубен гейм стана държавен шампион на България за сезон 2016/2017 година. Мартин Стоянов завърши турнира на 3-то място и завоюва бронзов медал. В надпреварата по двойки Стефан и Мартин станаха безапелационни държавни шампиони! 9-годишните дупничани завоюваха златните медали след 5 категорични победи! Но успехите не приключват до тук! Младите състезатели на СКТМ „Марек-Дигеста“ спечелиха златните медали и в отборната надпревара!

„Това е изключителен успех! Нашите деца направиха нещо, което не се е случвало скоро. В спорт като нашия, при над 110 клуба конкуренция в България, те завоюваха златните медали във всички дисциплини и наложиха пълна доминация, само и единственно с дупнишки деца! Много съм горд с тях! Децата и треньорите в клуба Веселин Георгиев и Емилия Ганчева полагат много труд в тренировките и резултатите са налице! Традициите не се менят! Шампионските титли и големите успехи тепърва предстоят за тези деца! За пореден път доказахме, че сме клубът, който създава шампиони! Искам да благодаря на треньорите, на състезателите и техните родители за постоянството, упоритостта, труда и подкрепата!“, коментира председателят на клуба  Любомир Ганчев.

И 4-мата състезатели са възпитаници на СУ „Паисий Хилендарски“. Заедно с Методи Методиев ще представят училището в Ученическите игри и занапред.

На клуба предстои участие в ДОП до 12 години, финали на Ученически игри – Девойки 8.-10. клас, ДОП до 18 години, ДОП до 21 години и ДИП първенство до 12 години.