Белоградчишкият епископ Поликарп ръкоположи Георги Гелов за свещеник

Ръкоположи го викарият на Софийския митрополит епископ и бивш игумен на Руенския манастир Поликарп

 

Нов свещеник ще служи в Дупнишка духовна околия, съобщиха от Архиерейското наместничество в Дупница. По време на архиерейска света литургия на Томина неделя в катедралния храм „Св. Георги Победоносец” е ръкоположен Георги Георгиев Гелов, който предния ден е ръкоположен за дякон в София.

Моменти от службата

„Празничната служба водеше Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, който е от региона и преди години беше игумен на Руенския манастир „Св. Иван Рилски”, намиращ се над бобошевското село Скрино. С благословението на патриарх Неофит епископ Поликарп ръкоположи новия свещенослужител. В съслужение с Поликарп бяха ставрофорен иконом Ангел Ангелов, архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски, свещенослужители от София и околията”, разказаха от архиерейството.

Георги Гелов е завършил паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ през 2015 г. и в момента е студент 3-ти курс в бакалавърската програма на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Новият свещеник ще служи в черквата „Възнесение Господне” в с. Бистрица. Ще заеме мястото, овакантено от бившия свещеник Борис Минчев, който миналия ноември бе уволнен. Гелов е бивш учител по трудово обучение, допреди няколко години имал дърводелски цех, но го затворил. Живее в сапаревобанското село Ресилово.