Моника Стоянова от Дупница се класира втора на конкурс „Принц и принцеса на света” в Слънчев бряг, надви конкуренти  с екзотична красота от цял свят

Освен короната и еднометров шоколад Мони спечели много приятели, Алиша от Непал й подари монета, Лона от Ботсвана- гривна

Искам да уча кинезитерапия, за да помагам на хората, отсече младата дама

Моника Стоянова

 

Моника Стоянова от Дупница мери чар и красота в спор за короната на „Принц и принцеса на света” с 40 претендента от 14 страни. Въпреки цялата екзотична хубост, събрана за конкурса в курорта Слънчев бряг, дупничанката блесна и успя да се класира на второ място в своята възрастова група. Призовото класиране беше увенчано с корона, лента и покана за участие на конкурс в Япония. Организаторите подсладиха успеха й с еднометров шоколад, украсен с нейна снимка.

„Много съм щастлива и доволна от своето представяне. Преживяването беше уникално. Програмата беше много наситена, всеки ден имаше репетиции до късно вечер и нямах време дори да отида на плаж, успях само да си натопя краката в морето и да се снимам. Но си заслужаваше, спечелих много приятели.”, сподели за „Вяра” Мони.

На конкурса Моника спечели приятели от цял свят.

 

Освен приза тя си спечели и куп нови познанства. По време на вечерта на запознанствата дупничанката има шанса да се сприятели с представителите на Испания, Канраски острови, Непал, Ботсвана, Британски Вирджински острови, Филипините, Исландия

„С Алиша от Непал и Лона от Ботсвана станахме приятели. Разменихме си и подаръци. Сега си имам гривна от Ботсвана и монета и банкнота от Непал.”, похвали се Моника.

Винаги има време за снимка с приятел.

 

Тя е особено впечатлена от сцената на народите, на която всички са дефилирали, както и от проведената вечер на приятелството, когато всеки е получил лента, обозначаваща държавата, която представлява. „Бях трогната от тази вечер. Всеки от нас носеше купична със земя от своята държава със съответното знаме. Накрая всички бяха изсипани в общ съд и засадихме две дървета. Едното нарекохме Дървото на дружбата. Другото беше в чест на принцесата ангел Александра, участничка в предходни конкурси, почилана след брутална проява на домашно насиелие.”, обясни идеята на инициативата Моника.

И на конкурса Моника заложи на абитуриентската рокля от сънищата си.

 

Като на всеки конкурс участниците са дефилирали с официални тоалети и народни носии. Очите на всичи обаче са събрали приятелите на Моника от Ботсвана, които се качили на сцената с носии от кожи, украсени с рога. Най- цветна се оказала вечерта на талантите, където Моника е показала два танца- модерен и друг с елементи от балета.

Дупничанката с момичетата от Филипините.

 

Между репетициите все пак всички са успели да разгледат стария Несебър, били са и на гости на кмета на Поморие.

Това не е първата награда за Моника от този тип конкурс, тя участва за поредна година в надпреварата. А за хубавите емоции в Слънчев бряг тя загря с купона около абитуриентския си бал. За празника по случай завършването си Моника избра елегантна дълга рокля в кралско синьо, като акцент на тоалета, достоен за кралица, са дантелата и семплата, но много елегантна пола. „Сънувах роклята. Просто я видях в съня си и знаех каква искам да бъде. Всичко после се нареди чудесно. Поръчах я в бутика, от който сестра ми си купи булчинската рокля. Разполагах с подобен модел, изяснихме какви корекции трябва да се нанесат по него, за да се получи това което искам- и готово. Тоалетът ми беше ушит за отрицателно време.”

Моника тази година завърши Гимназията по хранително- вкусови и химични технологии в Дупница със специалност „Готварство”.

Въпреки това тя има други планове за бъдещето си.

„Мечтая да уча кинезитерапия в ЮЗУ. Искам да помагам на хората, а един кинезитерапевт, с нужния масаж и терапии, може да облекчи болката на всеки. Подготвям се за изпита по биология. Плановете ми обаче са да се явя на изпита през октомври, тъй като съм решила да работя активно през лятото. Вече съм си намери работа на морето. Искам да си изработя сама парите за обучението. Освен това съм решена да взема книжка и съответно искам да си купя и кола.”, заявява категорично младата дама.

Ники СПАСОВА

Разходка в Несебър

Шоколадът с лика на Моника.

Носиите на Ботсван обраха точките на шоуто с национални носии.

Двете засадени дървета

И малко време за снимки.

Готова за дефилето със спортни костюми.