Навършилата пълнолетие Йоанна Бицова и приятелката й Анна Узунова откриха първата си изложба в Дупница

Художничката Елена Марулевска с двете си талантливи ученички Анна Узунова и Йоанна Бицова

Бизнесменът Крум Бицов има идея картини на двете художнички да изгреят върху чантите „Стил”

Дъщерята на бизнесмена Крум Бицов – Йоанна Бицова и приятелката й Анна Узунова откриха първата си самостоятелна изложба на свои картини в общинска галерия ”Околийската къща”.

Крум Бицов (вдясно)

18-годишната художничка е и дизайнерка на чанти „Стил”. Часове след откриването на изложбата им половината картини вече бяха продадени, като за някои от тях се явиха по трима купувачи, отбелязаха ценители на изкуството в Дупница и уредничката на галерията Катя Йоцова.

Майката Евгения приема поздравления
Семейство Пенка и Петър Илиеви с дъщеричката си Полина
Пенсионерката Елена Попова се влюби в папагала на Анна

Творческият път на Анна Узунова и Йоанна Бицова започва от арт ателие „Дон Кези” под ръководството на Елена Марулевска. Двете млади художнички имат много дипломи и награди от страната и чужбина.

Анна и Йоанна
Художниците Дон Кези и Елена с дъщеря си Елена, до тях е уредничката на галерията
Художничката Анна Узунова с татко си

„Околийската къща” едва смогна да побере многобройните гости и почитатели на двете художнички. Изложбата е сбъдната мечта на Йоанна Бицова, която преди месец навърши пълнолетие и най-ценният подарък за рождения й ден. Йоанна е кръстена на дядо си Иван. Има и по-голяма сестра Ванеса, която е учителка. „Никой друг в семейството ни не рисува, това е божествена дарба”, сподели развълнуваният татко Крум Бицов.

Художничката дизайнерка Йоанна Бицова с баба си Венета, Силвия, Красимира, Валя от магазин „Стил” и Пенка
Бабата Стефка и дядото Иван с братовчедка си Тевекелийска
Съпругата и дъщерята на общинския съветник К. Костадинов аплодираха Анна и Йоанна

17-годишната Анна Узунова се занимава с изобразително изкуство в ателието на Елена Марулевска от 2014 г.

Двете художнички са носителки на много престижни награди от национални и световни конкурски, завръщали са се с призови места от Англия, Естония, Индия и др. Наскоро Йоанна Бицова спечели най-високото отличие в световния конкурс „Гледайки звездите. Бъдещето на света 2017”. „Двете момичета сами направиха организацията за събитието”, споделиха с гордост родителите им. На изложбата присъстваха Евгения и Крум Бицови, сестрата Ванеса, бабите Венета и Стефка, дядото Иван и много приятели.

Миглена Карпузка си купи картина на Йоанна Бицова
Йоанна Бицова направи първата си изложба

Бащата на Анна – Кръстъо Узунов, не можеше да се нарадва на талантливата си дъщеря. Баткото Кристиян, който е студент, пропусна откриването заради изпит, но поздрави сестра си по телефона.

Собственикът на фабриката за дамски чанти „Стил” Крум Бицов има идея картини на Анна и Йоанна да се появят и върху дамските чанти на „Стил”. Майката на Анна – Теменужка Узунова, подкрепи идеята. И двете млади художнички смятат да продължат образованието си в сферата на изскуството. Гостите на изложбата бяха поканени на стилно парти с много лакомства, отбрани вина и питиета.