Навръх 1 юни кметът на община Сандански Кирил Котев откри обновената детска площадка „Петлето”, за радост на малчуганите  

 

 

С карнавално шествие децата от ДГ „Първи юни“ стартираха тържествата, забавата продължи в парка

Навръх първи юни кметът на община Сандански Кирил Котев и зам.-кметът Зорица Органджиева откриха обновената площадка за игра „Петлето“. Площадката, на която от Сдружение „С идея за бъдещето – спорт, образование, култура” бяха организирали много игри, песни и танци за всички деца, веднага беше тествана от малчуганите.

Иначе празникът на детето в Сандански стартира с красиво карнавално шествие на децата от ДГ „Първи юни“ по главната ул. „Македония“. По-късно купонът се пренесе в парк „Свети Врач“, където талантливи бъдещи художници рисуваха в пленер „Детство мое“, организиран от НЧ „Отец Паисий – 1919“.

През целия ден за малки и големи община Сандански и Епископска базилика бяха организирали работилничка за мозаечни пана. Всяко дете ще може да вложи своето въображение и талант всеки ден, до 4 юни.

Празничният ден завърши с концерт на НЧ „Отец Паисий – 1919“ в 18:00 ч. на пл. „Алианс“. В него участие взеха ВГ „Звънче“, Фолклорна формация „Славей“, Танцов състав „Звездица“ и Танцова формация „Хоуп“.

Изненадите за децата не свършват. На 4 юни (неделя) малки и големи могат да се забавляват с „Щура лаборатория“ – интерактивно научно детско шоу. В 10:30 ч. забавленията ще бъдат в село Катунци, в 15:30 ч. в село Струма и 18:00 ч. в град Сандански.