Общински съвет – Дупница с вот на недоверие към управителя на общинска болница доц. Недин, слагат му прокурист, адвокатът на Братя Галеви Йонко Гергов протестира: Доцентът ще се разсърди!

 

Доцент Димитър Недин

ОбС-Дупница реши да се намеси решително като принципал и назначава втори управител – прокурист в общинската МБАЛ „Св. Иван Рилски”, който ще надзирава действията на сегашния и.д управител доц. Димитър Недин и ще подписва всички документи и плащания наравно с него. Това решиха председателите на паратии и групи в общинският съвет късно тази вечер на събрание в кабинета на председателя на общинският съвет Емил Гущеров.

Емил Гущеров и Йордан Йорданов от ГЕРБ

Новият служебен управител ще бъде икономист по образование. До решението на съветниците се стига след серия скандали, разтърсили затъналата в дългове болница – за незаконно изплащане на извънреден труд на ръководството, използване на базата на болницата за частни клинични изследвания на частен медицински център, незаконно отдаване на места за кафе-автомати без проведени процедури, както и укриване на документи и информация от общинското ръководство. На председателски съвет лидерите на политически групи почти единодушно са подкрепили назначаването на прокурист с цел по-добър контрол и изнасяне на реалното състояние на здравното заведение, както и спешно провеждане на необходимите реформи. Твърдо зад решителната мярка са застанали групите на ГЕРБ, ЛИДЕР, Народен съюз, Реформаторски блок и групата около бившия кмет на Дупница д-р Пламен Соколов. Очаква се ОДБ и БСП също да подкрепят предложението в зала.

Емил Христов, Костадин Костадинов, Славчо Павлов, Пламен Соколов

Очаквано твърдо „против” са се обявили от групата на ЕНП в лицето на общинския съветник д-р Кирил Кирилов, който е замесен заедно с колегата си д-р Крум Бонев в скандалите с клинични тестове върху пациенти и известния като „адвокат на Галеви” общински съветник Йонко Гергов. Гергов дори е изразил опасения да не би и.д управителя доц. Недин да се „обиди и да си замине”, с което предизвикал смях и реплики от страна на колегите си.Това разказаха за вестник ВЯРА съветници присъствали на съвета тази вечер.

Георги Пехливански, Асен Илиев от БСП  и д-р Крум БоневЙонко Гергов, Станислав Павлов, Емил Христов

„Йонко Гергов беше председател на конкурсна комисия за избиране на управител и два пъти скъса Недин като кандидат, сега се загрижил дали ще си отиде! Това не е ли абсолютно двуличие и демагогия, задкулисни игри и тайна подкрепа! Явно са на принципът “временните са най-постоянни” – коментира общински съветник присъствал на срещата.

Кирил Кирилов и Крум Бонев пазят Димитър Недин

“Ако има и капка достойнство Недин ще подаде оставка още в понеделник.Не може цял общински съвет да не одобрява работата ти, не може да те скъсат три пъти на конкурс за управител и да стоиш като, че си незаменимият, само защото законът позволява, а Недин има договор до 09.02. 2018 година като временно изпълняващ длъжността до назначаване на нов конкурс, който може да се проточи и до лятото.”- бяха коментарите след председателският съвет.

Докладната предстои да бъде гласувана на редовната сесия в петък.

5 COMMENTS

  1. Фалшиви новини!!!!Нито има скандали в Дупнишката болница нито има незаконно плащане на извънреден труд!!”Сдуханите гугутки” от Вяра са лиснали поредната кофа словесна помия върху доцент Недин ,изпълнявайки нечия поръчка!!!Напротив от три месеца Дупнишката болница е спряла да генерира дългове и дори е на плюс.Явно това боде очите на Някого (от модела” Кой”)!!!НИЕ ПИТАМЕ:ЗАЩО ОБЩИНАРИТЕ НЕ НАЗНАЧИХА ПРОКУРИСТ,КОГАТО РОСЕНЧО ТИМЧЕВ ГЕНЕРИРАШЕ ДЪЛГОВЕ НА БОЛНИЦАТА ОТ ПОРЯДЪКА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВА???ИМАЛИ МОРАЛНО ПРАВО ЛЕКАР-ОБЩИНАР ПРИДОБИЛ СОБСТВЕНОСТ ОТ ЦЯЛ ЕТАЖ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА И ОТДАВНА ЗАБРАВИЛ КАКВО Е ТО СПЕШНОСТ ДА ОБСЪЖДА ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД НА МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ДОКТОРИ В БОЛНИЦАТА???ИМА ЛИ ОТГОВОР ПРОКУРАТУРАТА КЪДЕ СА ОТКРАДНАТИТЕ ОТ РОСЕНЧО ПАРИ????

  2. Кои сте тия пациенти? Напишете си имената и застанете с тях нали уж сте много запознати с всичко в болницата? Аз работя много години тука и да ви кажа няма по голям лъжец и крадец от измисления доц. Недин , нахалник и психопат. КЪДЕ СА ДЪЛЖИМИТЕ ПАРИ ЗА НЕПЛАТЕНИТЕ ЗАПЛАТИ??? ИМА ЛИ МОРАЛНО ПРАВО УПРАВИТЕЛЯ ДА СИ ПИШЕ САМ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД НАД 30 ЧАСА МЕСЕЧНО /КАКТО Е ПО КОДЕКСА НА ТРУДА/ И ДЕЖУРСТВА В СПЕШЕН КАБИНЕТ, УЖ ЧЕ НЯМА ЛЕКАРИ??? КОЙ РАЗРЕШИ ДА СЕ ПРАВИ ОЦЕНКА НА ИМОТА НА ВОЕННА БОЛНИЦА С ЦЕЛ ПРОДАЖБА??? КАК Е ВЗЕТА ИЗМИСЛЕНАТА ДИПЛОМА НА НЕДИН ОТ ИСУЛ, КАКТО НА ЛЮБЕ ТАУШАНСКИ ЛИ??? ИМА СВИДЕТЕЛИ И НА ТОВА ДА ЗНАЕТЕ! А всичките боклуци дето пишете се подписвахте в полза и на Таушански и на Тимчев понеже сте подлоги и треперите пред всеки нов управител!

  3. Продавам болнични по 60 лв. за контакти при мене в кабинетчето или при сестра Мирослава в хирургията. За превръзки моля да идвате във Военна болница, за да ползвам наготово превръзки и лекарства , а паричките ще си прибера както винаги в джоба. Разберете ме , имам да плащам издръжка за един куп деца все пак …

  4. Казахме ви и ви писахме на дупничани да не взимате Лудият Макс Митко Недин ама вие нали сте много умни! Тоя прави циркове в Благоевград, псува и се би с колеги и пациенти, изгонен е от 4-5 други болници и сега стои при вас, защото никъде не го искат, това е истината. Правеше същите далавери с надписан “извънреден” труд и при нас.

  5. Както и да плювате, както и да скалъпявате нескопосани обвинения и ФАЛШИВИ НОВИНИ не можете да подмените признателността на дупничани към професионализма,човещината и денонощната грижа за пациентите на двама достойни лекари доц.Недин и д-р Никулчин!Защото за разлика от зависими общинари, журналистки със съмнителен професионален морал ,лекари- рентиери ,мързеливи благоевградски лекари,които никой за нищо не ги търси; двамата дупнишки лекари по 24 часа посрещат най-тежката патология на региона ,ТАМ КЪДЕТО СА ПИСЪЦИТЕ НА ПОСТРАДАЛИТЕ,БОЛКАТА И ОТЧАЯНИЕТО НА БЛИЗКИТЕ,ТЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДА ЗА ПОМОЩ!!!НЕКА ВСИЧКИ,НА КОИТО ДВАМАТА ЛЕКАРИ СА ПОМОГНАЛИ, ДА ЗАЩИТАТ ЛЕКАРСКОТО ИМ ДОСТОЙНСВОТО, КАКТО И ПРАВОТО НА КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ЗА СЕБЕ СИ И ДЕЦАТА СИ !!!!!

Comments are closed.