Областният лидер Димитър Атанасов от Петрич аут от АБВ, искал да се съюзи с БСП-Благоевград

Димитър Атанасов

Областното ръководство на АБВ-Благоевград иска да работи с областната структура на БСП, става ясно от декларация на азбукарите. Това е бил и поводът да се снеме политическото доверие от областния председател Димитър Атанасов и той да бъде изключен от редиците на АБВ.

Владимир Елезов

Според декларацията на АВБ: „Областното ръководство на АБВ – Благоевград декларира, че е готово за съвместни политически действия с областното ръководство на БСП”. В отделно писмо от 26 март се предлага да бъде инициирана среща между областните ръководства на АБВ и БСП, на която да бъде изработен механизъм за „преминаване на областната структура на ПП АБВ в Пиринско към областната структура на ПП БСП”.

След като бе снето доверието от Димитър Атанасов, на неговия пост временно е посочен Росен Николов, който ще изпълнява функциите на областен лидер на АБВ в Пиринско до провеждането на конференция. „В АБВ всичко е наред и си провеждаме събранията, липсата на Атанасов не се отразява на работата ни”, каза общинският лидер на партията в Благоевград Владимир Елезов.