ОбС шефът Георги Тренчев води съветници за 3 дни да обменят опит с колеги в Троян, петричани питат: Колко хиляди лева ще бъдат похарчени

Георги Тренчев

Председателят на Общински съвет-Петрич Георги Тренчев изпрати покани на електронните пощи на колегите си съветници за гостуване с цел обмяна на опит в балканската община Троян. Той пита кои от колегите му ще заявят участие в пътуването, за да могат да бъдат запазени съответният брой места в хотел.

Димитър Бръчков

Предвиждат се срещи-разговори, както и посещение на музей. Гостуването е насрочено за 24, 25 и 26 ноември. Съветниците са раздвоени. Част от тях няма да пътуват поради ангажименти. „Няма да отидем на екскурзия за сметка на избирателите“, инатят се други. Трети пък са на мнение, че е било крайно време да има изнесено заседание на съвета. Целта на пътуването е обмяна на опит. Тренчев е от гражданската квота на ГЕРБ-Петрич. Кметът на Петрич Димитър Бръчков е от ГЕРБ-Петрич. А кметът на Троян е от БСП. Това е Донка Михайлова, която спечели местните избори през 2015 г. със смазващите 64,67% от гласовете на втори тур срещу кандидата на ГЕРБ Димитър Шишков, пише „24 струма”. Петрич е община с над 65 000 души население и 52 населени места. В община Троян всичко е около 3 пъти по-малко: 22 000 души население и 21 селища!

„Колко хиляди ще бъдат похачени за инициативата и от какъв сорт ще бъде обмяната на опит, след като двете общини трудно имат допирни точки?”, питат петричани.