Община Дупница брои 600 000 лв. за информационни табла по спирките и система за контрол на обществения транспорт

 

 

Обществена поръчка за доставка на електронни информационни табла и система за контрол на обществения транспорт обяви община Дупница. Стойността й е 647 045 лева без ДДС, а финансирането е по проекта за интегриран градски транспорт. Поръчката е с две обособени позиции. Предмет на първата е доставка на 59 броя електронни информационни табла, които да бъдат поставени по спирките на градския транспорт. Те трябва да бъдат оборудвани и с устройство за гласово оповестяване на маршрута по всяка автобусна линия с цел осигуряване на достъпност за хора с нарушено зрение. Изисква се и разработването на софтуерно приложение за мобилен телефон, което ще улесни хората в неравностойно положение. Предвидените средства са 298 490 лева без ДДС.

Втората позиция включва доставка, инсталиране и настройване на 35 GPS и бордови устройства за 35 автобуса, както и на хардуер и софтуер за управлението им. Прогнозната стойност е 348 565 лева.

Офертите на кандидатите за изпълнители ще бъдат отворени на 4 октомври, казаха от администрацията на кмета Методи Чимев.