Община Сапарева баня търси автобусен превозвач по линиите Дупница-Сапарево, София-Сапарево и Дупница-Самоков, поръчката е за 65 500 лв.

Калин Гелев

 

65 500 лв. без ДДС е заделила общинската администрация на кмета Калин Гелев за три транспортни линии. Обществена поръчка за извършване на обществен превоз на пътници по автобусни линии от областната и републиканската транспортна схема от квотата на община Сапарева баня съгласно маршрутни разписания по три обособени позиции обявиха от администрацията на курортния град. Общата прогнозна стойност е 65 500 лв. без ДДС. Първата обособена позиция е по линията Дупница-Сапарево, втората – за линията София-Сапарево и третата – за линията Дупница-Самоков.

В документацията е описан броят на автобусите, които трябва да притежава фирмата, кандидатстваща за съответната позиция.
След избирането на изпълнител предпочетената фирма ще трябва да постави на всяка спирка ламинирани табели с разписанието по съответния маршрут и телефонен номер на фирмата превозвач. Има и изискване 35% от общия брой курсове да се извършват с автобуси за трудноподвижни лица. Участниците ще бъдат задължени да изпълняват поръчката само с декларираните транспортни средства, подмяна ще може да става само с писмено разрешение от общината и при условие, че новият автобус отговаря на изискванията, заложени в процедурата или е по-висок клас. Договорите ще бъдат за 5 години. Процедурата се обявява, тъй като изтичат договорите на настоящите фирми изпълнители. Офертите ще бъдат отворени в края на септември.