Общината обяви поръчката за избор на изпълнител на ремонта по проекта за градския транспорт в Дупница за 4 061 719,21 лева

Кметът Чимев

Община Дупница обяви поръчката за избор на изпълнител на ремонтните дейности по проекта „Интегриран градски транспорт“, съобщават на сайта на кметството. Общата стойност на поръчката е 4 061 719,21 лева без ДДС. Обхватът на дейностите е свързан с полагане на няколко километра асфалтна настилка по новата автобусна линия 5 в града с нови тротоари, изграждане на уличната инфраструктура на социалните жилища, монтиране на нови автобусни спирки, електронни табели за автобусните разписания, въвеждане на електронната система за управление на автобусния трафик, сервизна база. Проектът предвижда и изграждане на светофарно кръстовище в района на известната Севдина фурна, оборудване на автобусите със система за гласово обявяване и други.

Максималният срок за изпълнение на дейностите е 6 месеца, а документите на подалите кандидати ще бъдат отворени в открито заседание на 13 юли от 10,30 часа в сградата на администрацията.

Както писахме, за реализацията на дългоочаквания проект за интегриран градски транспорт средства отпусна Министерството на регионалното развитие и благоустройството.