Общински съветник от БСП подкара поръчков Rolls-Royce за 700 000 лв., поръчал да изпишат и на седалките името му

Уникалният "Ролс Ройс" на Бенчо Бенчев

Аристократичният британски автомобил пристигна в Бургас преди седмица

 

Бургаският общински съветник Бенчо Бенчев, влязъл в кметството на морския град от листата на БСП, опроверга по категоричен начин мита, че левицата е партия на бедните и онеправданите българи, пръскайки колосалната сума от 700 000 лева за поредното тузарско возило в автопарка си – поръчков “Ролс Ройс Гоуст”.

Аристократичният британски автомобил пристигна в Бургас преди седмица, след като заможният му собственик Бенчо Бенчев, познат с прякора си Бенката, чака повече от 3 месеца за производството на поръчаното от завода на най-скъпата марка возило.

Уникалният “Ролс Ройс” на Бенчо Бенчев е решен в класически черен цвят, с панорамен стъклен таван, а коженият салон е решен в бяло.

Преди 6 години общинският съветник се прочу с покупката си на Bentley за 300 000 лв.

Стелките на пода на возилото са от кожата на млада овца, а возилото може да развие скорост до 320 км/ч благодарение на 571 конски сили, които впряга бензиновият двигател. Бенката отново не е изневерил на стила си и е платил допълнително да изпишат на облегалките на автомобила му инициалите Б.Б.

Поредната скъпа покупка на Бенката, който е заместник-председател на Общинския съвет в Бургас, разбуни духовете. Според много от колегите на Бенчев от общината в Бургас бизнесменът ненужно парадира с показни символи на богатство.

Бенчо Бенчев се явява и нещо като наследник на бизнеса на бургаския крими герой Митьо Очите. Преструктуриране в капитала на свързваната с Димитър Желязков-Очите охранителна фирма „Аркус – Сигурност Бургас” ООД бе извършено преди месеци.

Припомняме, че основен съдружник в „Аркус” беше убитият във „4 you” гард на Очите – Александър Алексиев. Сашо Японеца притежаваше 40% от охранителната фирма. Сега неговият дял се разпределя между бургаския общински съветник Бенчо Бенчев, който вече притежава 40% от „Аркус”, и Георги Дросев – с 20%.

През 2011 г. общинският съветник се прочу с покупката си на Bentley за 300 000 лв.