Очевидец в Дупница: На косъм общинският съветник Д. Крекманови щеше да се прости с техниката на оркестъра си, остави багажника отворен

Баща и син Крекманови с Драгостина Мутавчиева на купона на златните и диамантени сватби

 

 

Баща и син Крекманови свириха на празника на 100 семейни двойки, Боян Митов: И 100 живота да имах – Йорданка е единствената ми любов

Оркестър „Крекмански” на общинския съветник Димитър Крекманови от Дупница за малко да остане без апаратурата си в центъра на Дупница.

Златната сватба на Боян и Йорданка Митови

Музикантите Крекмански свириха кръшни хора и пяха народни песни на 100-те семейни двойки, които празнуваха златните си и диамантени сватби в Дупница.

Златна сватба празнува и учителското семейство Иванка и Стефан Иванови

След веселбата баща и син Крекмански започнаха да пренасят апаратурата в багажника на лекия си автомобил, като оставиха вдигнат капака на багажника, а автомобила – отключен.

Златната сватба на Йордан и Атанаска Кръстеви

„В момента, в който баща и син Крекмански обърнаха гръб на отворения багажник и тръгнаха към ресторанта за другата апаратура, висок мургав младеж, седящ на пейка в близката градинка, скочи, за секунди се намери пред отворения багажник и започна да го оглежда.

Диамантените младоженци Иван и Драга Михайлови

За късмет на музикантите шофьор на потеглящ автомобил видя младежа и му препречи пътя с колата си. Последният веднага пое в друга посока”, разказаха очевидци на случая.

Хорото поведе Иван Михайлов, на 84 г.

Иначе златните и диамантените сватби вкараха Дупница в рекордите със 100 празнуващи двойки. 50-годишнина отбелязаха семейство Боян и Йорданка Митови, които имат павилион за сушени плодове и ядки до военната болница в Дупница.

Златната сватба на Лилия и Васил Иванови

Боян Митов сподели развълнувано: „И 100 живота да имах – Йорданка е голямата ми и единствена любов. Сватбата е незабравим миг в живота на всеки човек. Пожелавам на младите хора в Дупница да имат своята незабравима сватба, с която да се гордеят пред децата си”, заяви Боян.

Златната сватба на семейство Иван и Христина Малашевски

За бившия технолог от някогашния военен завод в Дупница Иван Малашевски и за съпругата му Христина златната им сватба се превърна в голяма изненада. След много години се видяха с отдавнашни приятели и колеги.

Еленка и Петър Богословови на златната си сватба

Семейството бивши учители от село Бистрица Иванка и Стефан Иванови, които живеят в жк ”Бистрица”, се разходиха след празника по площада като млади влюбени.

Пъргавият диамантен младоженец Иван Михайлов – бивш механик в „Минстрой” – Бобов дол, пръв поведе хорото за гордост на съпругата си Драга Михайлова.

„Неусетно минаха 50 години с моята любов, с моята Еленка”, сподели и бившия фрезист от ЗИО Петър Богословов.

Служителката Саня Димитрова от дупнишкия храм „Свети Георги” също празнува със съпруга си Димитър 50-годишнина от сватбата.

Семейните приятелки Димка Пенева и Радка Пандурска споделиха, че празнуват хем златна сватба, хем 50 години златно приятелство.

Шофьорът от градския транспорт в Дупница Йордан Кръстев и съпругата му Атанаска Кръстева – бивша счетоводителка в търговията, също празнуваха златната си сватба на празника. Бившият служител в ХФК Васил Иванов със съпругата си Лилия, която бе в много красива за юбилея, също бяха сред празнуващите.