Опасно! 2-метрови шахти гълтат джипове и хора в Говедарци

Безсилен ли е кметът Г. Шуманов да обезопаси дупките, с лични средства отливаме капаци, оплакаха се местните

Огромни шахти дебнат жертви из самоковското село Говедарци, сигнализираха до в. „Вяра” местни жители.

Георги Шуманов

„Многократно сме подавали сигнали, че дупките представляват риск. Хората от селото с лични средства отляха циментов капак, днес го няма”, жалват се в самоковското село. Необезопасени шахти за отпадни води тормозят вече втора година шофьорите и преминаващите пешеходци в самоковското село Говедарци.

Страшна шахта зее на една от най-натоварените улици в селото от четвъртокласната пътна мрежа по пътя за к.к. Мальовица, в непосредствена близост до булевард “Искър“, а другата на улица „Девета“. Откритите шахти създават всеки ден риск както за водачите на МПС-та, така и за живеещите в района и преминаващите туристи, съобщиха обезпокоени на редакционния телефон жители на селото. „Тази шахта зее тук повече от две години. Дупката е дълбока между 1,50 и 2 метра, а тази на улица „Девета“ е дълбока между 4 и 5 метра, от която стърчат опасни арматурни железа. Един човек спокойно може да влезе в нея.

“Явно кметът Героги Шуманов е безсилен и не знае какво да направи. Уведомявали сме го многократно. Никой не реагира на нашите сигнали. Чиновниците си получават солидни заплати, за нередностите в селото нехаят, а тук хората се пребиват. Преди години с лични средства и с помощта на нас, хората от селото, с доброволен труд отляхме  циментов капак. Елате сега да видите капакът се намира на парчета в дъното на шахтата. Преди време попадна една възрастна жена в шахтата, по чудо остана невредима. Най-лошото ли трябва да чакаме да се случи, за да се трогнат? Освен това от мръсната канализация тече воняща вода, трови въздуха и сее зарази”, оплакаха се от квартала, като извикаха на място репортер на „Вяра“. Живеещите в района се притесняват, че двете необезопасени шахти може да са причина и за фатални инциденти и алармират отговорните институции да ги обезопасят. За поддръжката на шахти отговорност носи както кметът на селото, така и община Самоков, коментираха случая хората. Жители на селото съобщиха, че са уведомявали многократно кмета на Говедарци Георги Шуманов за нередностите, но досега мерки не са взети.