Парче бетон се откъсна от фасадата на жилищен блок в Перник, ужасени съседи: Не дай, Боже, да имаше минувачи – щеше да ги размаже

 

Огромен късмет извадиха пешеходци и обитатели на апартаменти в блок 3 на централната пернишка улица „Раковски», след като бетонен къс се е откъртил от фасадата на сградата и буквално е „подпрял” терасата на последния етаж. Екип на службата за пожарна и аварийна безопасност в Перник се е отзовал веднага на място. „Добре че не падна… Или не дай, Боже, това време покрай блока да имаше хора – направо щеше да ги размаже” – коментират обитатели от блока.

Вчера опасният район бе отцепен с обезопасителни ленти, а парчета бетон бяха засипали тротоара и дори част от уличното пространство. Голяма част от откъртилия се блок над терасата на последния етаж продължаваше да виси. Ситуацията е наистина опасна, тъй като точно край блока по тротоара не само минават непрекъснато пешеходци, а завиват и десетки автомобили, движещи се по вътрешноградската магистрала.

Само преди малко повече от месец в друг жилищен район на Перник – в квартал «Изток», имаше сериозен инцидент с дете, което пострада от паднала мазилка.