Паркът в Сандански се оборудва с техника за 60 000 лв., служителите на Г. Каменаров от отдел „Озеленяване” разполагат с трактори, супер косачка, моторни ножици…

Част от новото оборудване

 

  • Георги Мицев и Николай Ангелов позираха с част от новата техника пред обектива на шефа си
  • Скоро в „Св. Врач” ще бъде изграден скален кът с водопад, водни огледала, алпийски кът и пещера…

Паркът „Свети Врач“ в Сандански се сдоби с паркова техника за 60 хил. лв. Предвижда се паркът да бъде и реновиран по проект „Изграждане на инфраструктура за устойчиво развитие на туризма“ в партньорство с община Берово, Македония. Ще се изгради скален кът с водопад, водна каскада и водни огледала, алпийски кът и пещера, скален кът с водопад до Летния театър и водни огледала пред къщичка сърничка.

Каменаров инспектира новата техника

Новата придобивка, с която ще се поддържа паркът, ще облекчи дейността на отдел „Озеленяване“ с началник Георги Каменаров и ще повиши качеството на работата му, казаха от общината. Каменаров се похвали с работниците си Георги Мицев и Николай Ангелов, които позираха с част от новата техника. „Озеленяване“ разполага с трактор с висока производителност, трактор за експлоатация и поддръжка на неравен терен, моторизиран свредел за пробиване на дупки в почвата за засаждане на дървета и растения, пръскачка за пръскане на течност и гранули (за наливане за прецизно регулиране на концентрацията на разтвора на фураж), моторни ножици и дървесен градинарски нож.

Георги Мицев и Николай Ангелов

Сред новите машини са още модерна косачка, предназначена за професионална употреба при косене на големи зелени площи за отстраняване на плевели и рязане на дървесни култури, машина за миене под налягане за почистване на басейни, скални образувания и открити водни пътища, моторна резачка, средства за защита на работещите – работно облекло, очила, каски, ръкавици. Проектът, който спечели община Сандански, е от изключителна важност. Общинското ръководство полага изключително големи грижи за поддържането и развитието на парка. За първи път звено „Озеленяване“ ще разполага с модерна и нова техника, с която парк „Свети Врач“ ще запази своите челни позиции като един от най-красивите паркове в страната.  Общата стойност на проекта за община Сандански е 207 079,58 евро.