Пенсионерката Мария Иванова и живеещи на ул. „Венелин” в сигнал до в. „Вяра”: Жители на жк „Бистрица” си хвърлят боклуците в нашите кофи, задръстиха ни с куфари и дюшеци

Куфар и прахосмукачка чакат новите си стопани на „Венелин”.

 

 

Бизнесменът Димитър Секулов постоянно дебнел около контейнера си, от общината: Досега не сме имали оплаквания

Жители на дупнишкия жк „Бистрица” си изхвърлят боклука в чужди кофи по ул. „Венелин” заради препълнени контейнери, сигнализираха живеещи на ул. „Венелин”.

Димитър Секулов

„Видяхме как жители на жк ”Бистрица” спират с колите си и си изхвърлят буклука в контейнерите при Чепкалото, а от по-мощните коли директно в движение замерят контейнерите. Превърнаха улицата в бунище”, гласи оплакването на хората.

Всякакви дрехи и кашони и домакински вещи

Те твърдят, че заварили препълнени контейнерите си с всякакви стари вещи – от куфари и стари дрехи и дюшеци до прахосмукачки, телевизори, кухненско обзавеждане и др. Пенсионерката Мария Иванова твърди: „Аз също забелязах спиращи автомобили, идващи от жк „Бистрица”, да си изхвърлят буклука в контейнерите на ул. „Венелин”.

„Това е байганьовско”, заключи бившата медицинска сестра Мария Иванова. Бизнесменът Димитър Секулов вече взима крути мерки за контейнера пред дома си, като непрекъснато дебне около съда за смет.

Потърсени за коментар, от община Дупница, от пресцентъра отговориха: „Фирмата, която извозва боклуците, от години е само една – “Дупница Клинър”. Извозването на отпадъците става по график. Досега не сме имали оплаквания, освен в случаите, в които след ремонт на апартамент си изхвърлят до кофите строителни отпадъци и стара покъщнина, което не е законно, но е различно”. Жители на жк „Бистрица” пък твърдят, че контейнерите в квартала се събират редовно, дори в събота и неделя.