Пернишкият футболен спец Румил Жотев: Положихме много труд с Емил Велев за оставане на „Оборище“ във втора лига, заповедите ни за освобождаване бяха изпратени чрез куриерска фирма

По повод изтеклата информация за напускането на Емил Велев и Румил Жотев от ФК „Оборище“ истината огласи пернишкият футболен специалист Жотев.

„Вече не сме в треньорския щаб на ФК „Оборище“ (Панагюрище). Уговорката с ръководството на клуба бе да се изчака крайният срок на договора – 31 май. За благодарност, че поехме отбора в изключително тежко състояние и само с 6 точки и положихме неимоверно много труд със старши треньора Емил Велев, подигравателно ни бяха изпратени чрез куриерска фирма заповеди за прекратяване на трудовите взаимоотношения. Редно е спортната общественост в страната да знае истината за нашия 7-месечен престой. Заедно със старши треньора Емил Велев бяхме поканени да се заемем с треньорските функции на мъжкия отбор, който до този момент имаше само 6 точки, колкото и последният във втора лига „Левски“ (Карлово). Минахме през много трудности, за да изградим един силен колектив от футболисти, за да може всеки мач до края на първенството да бъде изигран като финален. Нашите момчета според мен са истински герои, след като спечелихме 31 точки през остатъка на първенството и побеждавайки един от най-силните отбори във втора лига „Септември“ (София) накарахме феновете да изпаднат в екстаз, ликувайки за оставането на „Оборище“ във втора лига и през следващото първенство. За мен беше истинско удоволствие, че работих с такъв голям футболен специалист като Емил Велев. Имаме достатъчно оферти за работа и в най-кратко време всички ще се уверят в това”.