Певецът Васил Чергов от Петрич посрещна рождения си ден на връх Мусала, цяла нощ се поздравява с тоталния хит „Деспасито”

Певецът Васил Чергов от Петрич празнува ЧРД на Мусала.

Цяла армия перничани също „извървяха пътя към Бог” – двойничката на Барби Габриела Попова, Албена Попова, Румяна Захариева, Боряна Петрова…

Певецът Васил Чергов от Петрич отпразнува необичайно рождения си ден – на връх Мусала.

Габриела Попова и Албена Попова от Перник отметнаха Мусала като покорен.

Той прие стотици честитки за празника си и призна, че цяла нощ е слушал тоталния летен хит „Деспасито”. „Голям глас, висок връх, честит рожден ден”, честити му Деян, а Мария Вълкова обобщи:

Учителката Ангелина Божилова от Радомир
И Румяна Захариева от Перник се наслади на природните красоти.
Певецът Лазар за втори път на Мусала

„Честит ти празник, Васко! Жив и здрав, все така див и талантлив и влюбен в музиката, която твориш”. Изкачването на най-високия връх на Балканите се превърна в един от хитовете на лято 2017 за туристите от Югозапада. Бившата Мис Силикон и двойничка на Барби Габриела Попова от Перник в компанията на Албена Попова също достигнаха върха на 2925,4 м. „Връх Мусала – покорен”, похвали се хубавата блондинка. Един от преводите на името Мусала е „път към Бога”.

Облечен в дъждобран, домашният любимец на Ренета Арнаудова също се качи на върха.
Баскетболистите от Самоков на върха

Баскетболистите на „Рилски спортист” от Самоков също изкачиха своя първи връх за тази година – връх Мусала, а феновете им пожелаха да им потръгне все на върхове.

Певецът Лазар не пропуска да се зареди с енергия от природата и за втори път покори Мусала, като не пропусна да демонстрира физическата си форма.

Боряна Петрова от Перник на Мусала

Перничанката Румяна Захариева също се похвали в социалната  мрежа с покоряването на първенеца, който е известен сред планинарите и любителите на природата като българския Еверест. Съгражданката й Боряна Петрова също преживя приключението, наречено Мусала.

Учителката Ангелина Божилова от Радомир в компанията на свои близки също остана впечатлена от красотата на Мусала. Пред приятелите си в социалната мрежа тя призна, че е било трудно, но не и невъзможно.

И домашни любимци вече започнаха да покоряват Мусала. Ренета Арнаудова качи кучето си на върха и му направи специална фотосесия. Ето и лесен маршрут за ентусиастите: От Ястребец се тръгва по маркираната пътека до хижа „Мусала”. Пътеката е полегата, без стръмни участъци. Тя пресича хълма Маркуджик, минава покрай три Т-образни лифта и за по-малко от час достига до хижа „Мусала”. От тук до върха се върви още около 3 часа. Пътеката е много добре маркирана. Тя започва от северната страна на езерото, което се намира до хижата. След около час и половина стръмно изкачване ще стигнете до красивото Алеково езеро.
На около час път от езерото се намира заслон „Леденото езеро”. От заслона до връх Мусала се върви 30 минути. Пътеката се вие нагоре към върха, въпреки че може да решите да продължите по маркираната с колове зимна пътека, която минава по североизточното било на Мусала, много по-лесно е да следвате летния туристически маршрут. На връх Мусала се намират метеорологична станция и научноизследователска обсерватория. На връщане трябва да тръгнете по маркираната пътека за хижа „Мусала”. От хижата може да слезете с кабинковия лифт или да минете през долината на река Бистрица и след 4,30 часа преход да стигнете до Боровец.