„Пирин” и „Беласица” завършиха 1:1 в Гоце Делчев

Отборът на „Беласица”

 Йордан Боздански: Резултатът за мен не е реален и през двете полувремена диктувахме играта на терена

По едно попадение си отбелязаха футболистите на „Пирин” (Гоце Делчев) и „Беласица” (Петрич) в мач от третия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. През първата част на срещата пропуски имаше от страна на двата отбора, което бе причина футболистите да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

След почивката първи откриха резултата петричани. В 52-рата минута пред вратата на домакините след изпълнен ъглов удар от Марти Таушанов в наказателното поле на „Пирин” настъпи меле, Иван Грънчаров изби кълбото, което попадна у Владимир Кабранов от гостите, последва шут и след рикошет в противников защитник кълбото се спря в мрежата за 0:1. Радостта на „Комити” бе кратка. В 64-тата минута Виктор Шишков от фаул изпрати топката под напречната греда и въпреки усилията на вратаря Благой Стоянов тя се озова в мрежата за 1:1. До края на мача на два пъти пропуски направи Тодор Кръстев и веднъж Марти Таушанов за отбора на „Беласица” и Виктор Шишков за „Пирин” (Гоце Делчев).

В този двубой влязоха в игра за „Пирин” новопривлечените футболисти: бразилецът Родриго Божияк, Илия Каталски, Антонио Кирилов и Слави Калчунков. Следващият мач на отбора от Гоце Делчев ще бъде в град Пещера срещу местния „Свобода”. „Беласица” (Петрич) ще играе срещу „Септември” (Симитли).

„Резултатът за мен не е реален на база показаната игра от страна на нашите футболисти. И през двете полувремена диктувахме играта на терена. За жалост при меле допуснахме сериозна грешка при изчистване на топката и след удар на Кабранов тя рикошира от Иван Танчев и се спря в мрежата за 0:1. Доста голови положения проиграхме от страна на Виктор Шишков, Иван Грънчаров. Но във футбола е така – понякога, вместо да спечелиш, губиш несправедливо. За мен отборът на „Беласица” имаше само едно чисто голово положение, а ние – 4-5”, каза след мача Йордан Боздански – старши треньор на „Пирин” (Гоце Делчев):

Старши треньоът на „Беласица” Иван Златински коментира двубоя по следния начин: „Отборът на „Пирин” (Гоце Делчев) спечели една точка, а ние загубихме две. Бяхме изиграли два контролни мача срещу домакините през лятната подготовка и за мен беше ясно, че по-мотивираният отбор ще спечели двубоя. Нашите футболисти бяха изиграли един мач повече в изминалата сряда за Купа България срещу „Вихрен” (Сандански) и умората си каза думата. Блестящи положения проиграха през първото полувреме Марти Таушанов, Тодор Кръстев и Владимир Кабранов. През втората част на срещата отново пропуски на същите. Изравнителният гол за „Пирин” (Гоце Делчев) дойде след несъществуващ фаул, отсъден от главния съдия Петър Доровски, който единствен видя удар с ръка, а не в тялото на Милчо Макенджиев. Виктор Шишков се възползва от това и изравни за 1:1. До края на срещата ние диктувахме играта, но за жалост отново неточният мерник си каза думата.”