Поетът Михаил Калдъръмов представи първата си книга за деца в ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница, препоръча: Общувайте с хубавата книга

Михаил Калдъръмов напомни, че хубавата книга с нищо не може да бъде заменена.

Поетът Михаил Калдъръмов избра най-напред за представяне на първата си книга за деца ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница.

Секретарят на НЧ „Пейо Яворов 1978“ Юлия Атанасова награди пет деца от училището.

Повече от 100 ученици посрещнаха твореца и слушаха откъси от най-новото му произведение „Дракончето в мен“ в навечерието на Деня на народните будители. Автора и неговото творчество представи преподавателката в училището, поетесата Марияна Александрова.

Деца от 4. клас четоха откъси от новата книга.

Яна, Даяна, Йоанна Бамбова, Никол и др. момичета от Клуба по журналистика и творческо писане четоха откъси от книгата. Марияна Александрова разкри, че главната героиня в нея е внучката на писателя, а самият Калдъръмов призна, че е започнал да пише за деца, когато му се родило първото внуче.

Повече от сто деца присъстваха на представянето на книгата.

Децата зададоха и въпроси към автора. Те се поинтересуваха откога пише, защо пише за деца. Писателят пък им разказа приказката за мечтата. „Всеки трябва да си има мечта и да върви към нея. Този път е изпълнен с много вълнения, трудности, но и с наслада“, каза той и посъветва децата да отделят по-малко време на мобилните телефони, смартфони и компютри. „Хубавата книга с нищо не може да бъде заменена. Общувайте с хубавата книга!“, препоръча Калдъръмов. Той сподели, че по „Дракончето в мен“ ще бъде направена и пиеса, която ще бъде представена по училищата.

На тържеството присъства и секретарят на НЧ „Пейо Яворов 1978“ в жк „Бистрица“  Юлия Атанасова. Тя награди петима ученици с по една книга и ползване без членски внос фонда на библиотеката при читалището. Децата са изчели всички препоръчани книги в библиотеката. Това са Весела Конова, Ивайло Кънчев, Димитрина Иванова, Данаил Кръстев и Георги Рибарски.

Михаил Калдъръмов е бивш директор на ХГ „Владимир Димитров-Майстора”. Роден е в гр. Сапарева баня. Има издадени 7 книги, като последната е „Дракончето в мен“, издание на “Жанет 45”. Има множество награди от литературни конкурси. Поетичната му книга „Свободата на гладните“ е притежание на националните библиотеки в Париж, Лондон, Москва, Ню Йорк и другаде.

Организатори на тържеството бяха Клубът по журналистика и творческо писане към училището и НЧ „Пейо Яворов 1978“.