Продават първата американска Huayra за около 2 млн. долара

 

Това са машините, които спокойно можем да наречем автомобилни скулптури, защото посветеността на Хорацио Пагани е отвъд човешките разбирания. Последното произведение се нарича Huayra и от него ще бъдат произведени общо само 100 броя. Сега обаче се продава един много желан екземпляр с номер на рамата ZA9H11UAXESF76059.

Причината е, че той е оборудван с пакета Tempesta, който означава допълнително олекотяване – по-леки джанти – с 1.1 килограма отпред и 2.5 отзад, изцяло нова долна част на автомобила за повече притискателни сили, нови амортисьори от Ohlins, нова изцяло титаниева изпускателна система, която е с три килограма по-лека от оригиналната, и още много други дребни подобрения. Този пакет идва на непонятната цена от 183 хиляди евро.

Тук и цветът е наистина уникален – Grigio Scuro Opaco, а прибавяме и сета за пътуване, който е създаден в същата бежова кожа като интериорната. Встрани от това имате автомобил с мощност от 720 конски сили и точно 1000 нютонметра, която идва от 6-литров V12, създаден от AMG.

Автомобилът е имал само един собственик от закупуването му през 2014-а и са му изминати скромните 640 мили, или около 1030 километра. Той ще бъде продаден на търга в Монтерей, който ще се проведе на 18 и 19 август, като очакваната цена е между 2,2 и 2,8 милиона долара. Факти.бг