Професионалната гимназия по икономика в Перник празнува 55 г. с грандиозен концерт, кметът Вяра Церовска: Продължавайте да пазите родолюбието и стремежа към знания

 

 

С голям концерт Професионалната гимназия по икономика в Перник отбеляза 55 години от създаването на учебното заведение.

Тържествената церемония се проведе в театралния салон в Двореца на културата. На събитието присъстваха кметът на община Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев и секретарят Радослава Манова, учители, директори на училища и ученици.

Със специални плакети бяха удостоени бивши директори и представители на институции. Сред наградените беше и градоначалникът за доброто сътрудничеството и подкрепа през годините.

„За мен е чест, че мога да ви поздравя за този празник, и радост, че мога да видя пълна залата с ученици, които са постигнали толкова високи резултати и се обучават успешно в съвременни технологии“, каза в приветствието си кметът Вяра Церовска .

„Изпишете страниците на своята история – вложете гордостта от успехите, вплетете мъдростта от опита, поуките. Продължете да съхранявате и запазвате духа и стремежа към образование, родолюбието и човешките добродетели!

Поздравявам ви за достойнството и последователността, с които водите своите ученици по пътищата на познанието, несекваща любов към децата и призвание – за да има отговори на всички въпроси и предизвикателства, които времето поставя пред нас“, каза още в приветствието си кметът.

Празничната програма продължи с много музикални изпълнения и танци.