Прокуристката М. Иванова прати д-р Й. Никулчин в общината с финансовия отчет на МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Дупница

Мария Иванова и Йордан Никулчин

 

 

Прокуристката на общинската болница Мария Иванова-Жайгарова не счете за важно да представи отчета на лечебното заведение пред икономическата комисия към ОбС-Дупница. Докладът ще се гледа на сесията днес.

Димитър Недин

Пред комисията я замести д-р Йордан Никулчин, който с благословията на Иванова на практика управлява лечебното заведение.

„Той не можа да обясни представените в отчета финансови показатели. Активите от 800 000 лв. са се увеличили на 1,5 млн. лв. Задълженията са се увеличили с 600 000 лв.”, бяха коментарите на членовете на комисията.

Работещи в МБАЛ “Св. Иван Рилски” коментират под сурдинка, че в последните години управителите ползват болницата като дойна крава. Както „Вяра” писа, прокуристката Мария Иванова се разписва срещу заплата от 1700 лв., без да изкарва 5 дни в седмицата по 8 часа на работното си място.

Из коридорите на болницата се коментира, че над 2000 лв. месечно е взимал и и.д. управителят д-р Димитър Недин, който стана известен с това, че си написа куп часове извънреден труд, за което се плаща допълнително.

Близо 1700 лв. е взимал и панически избягалият д-р Владислав Миков, който дойде начело на болницата за няколко месеца след скандал.