Р. Георгиев от Кюстендилско влиза в затвора за 1 г. и 10 месеца за отглеждане на канабис

Криминалистите спипали Георгиев да полива с 9 туби вода 27 стръка растения между селата Шишковци и Драговищица

Мъж, отглеждал канабис в Кюстендилско, бе осъден ефективно. Р. Георгиев, който е обвинен за незаконно отглеждане на наркотични вещества, получи наказание „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим за срок от една година и десет месеца. Изправеният на подсъдимата скамейка за престъпление по чл. 354 „в”, ал. 1 от Наказателния кодекс е сключил споразумение с прокуратурата в Кюстендил, одобрено от съда.

След получена оперативна информация за отглеждане на растения от рода на конопа в района служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ – гр. Кюстендил установили на място престъплението, извършено от подсъдимия. На 8 юли т.г. криминалистите видели, че Георгиев пристигнал с автомобила си в местността до главния път между селата Шишковци и Драговищица, свалил 9 туби с вода, насочил се към засадените наоколо 27 стръка растения и започнал да ги окопава за предстоящо поливане.
Сформираната дежурна оперативна група направила оглед на местността. При извършен полеви наркотест растенията реагирали положително на канабис. Суровата зелена листна маса била обрана и измерена – 445 грама брутно тегло.
В хода на разследването е била извършена физикохимична експертиза, която установила, че отглежданата от подсъдимия растителна маса, в сух вид, по морфологични белези и химически състав представлява коноп (марихуана). Стойността на високорисковото наркотично вещество – 99.12 грама, възлиза на 594.72 лева. В случая е приведена в изпълнение неизтърпяната от него част от предходната присъда, по която е бил предсрочно освободен.