Радослав Йорданов от Самоков похапна говеждо на скара по време на дербито ЦСКА-„Левски”

 

Радослав Йорданов от Самоков похапна говеждо на скара, докато гледа вечното дерби между ЦСКА и „Левски”, което на 21 октомври приключи на равно 2:2. Радослав, който е фен на „червените” гарнира наденицата и кюфтетата със свежа доматената салата с моцарела.

Ето рецепта за говеждо на скара:

Продукти:

4 шницела от говеждо месо (дебели по 2 см);

за соса: 1 кафейна лъжичка доматен сос, 1/2 смляна люта пиперка, 1 кафейна лъ­жичка червен пипер, 1 кафейна лъжичка горчица, 1/2 чаша олио, сол

Приготвяне:
Всички продукти за соса се смесват добре. С получената смес се намазват шницелите обилно от двете страни и се оставят да престоят 15 мин в порцеланов съд. Шницелите се пекат на предварително загря­та скара по 4 мин от всяка страна. През време на печенето непрекъсна­то се мажат със соса.
Месото се слага в тавичка с 2 чаши вода. Наръсва се със сол и се изпича в умерена фурна на 150 °С, Оставя се да изстине, но не в хладил­ник. Нарязва се на правилни филиии с дебелина 3 мм. Останалият от пе­ченето сос се прецежда с гъста цедка и се оставя да се желира- С това же­ле се намазва тънко всяка филийка от месото. Формата на месото се възстановява, като намазаните филийки се залепват една за друга- Отго­ре се заглаждат с останалото полутечно желе. Месото се сервира в голяма чиния.