Непълнолетният Хр. Георгиев е задържан за срок до 72 часа за извършен от него грабеж – престъпление по чл. 198, ал.1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК, с постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Дупница, съобщиха от държавното обвинение.

„Около 22 ч. на 02.02.2018 г. в къща в гр. Дупница Георгиев чрез употреба на сила отнел чужди движими вещи – дамска чантичка с парична сума в размер на 200 лева и мобилен телефон марка „Самсунг“. Той нанесъл на пострадалото лице удари с ръце по главата и тялото, както и наранявания с нож в областта на врата. Извършителят на престъплението е бил установен вследствие на извършените оперативно-издирвателни мероприятия”, уведомиха от прокуратурата.

Припомняме, че кървавият екшън се бе разиграл в Горна махала късно вечерта в петък. 15-годишният нападател бе ограбил 46-годишната жена, която работи в „Актавис”. Нападателят бе проникнал чрез взлом в жилището на жертвата, нанесъл й е побой и наранявания с нож. След сигнализирането на полицията са предприети незабавни издирвателни действия, медицински екип е оказал първа помощ на жертвата, тя е настанена за лечение в столично здравно заведение с опасност за живота. Георгиев е арестуван в събота. След престъплението, което извършил, той заключил потърпевшата жена в дома й, прибрал се в Гиздова махала, където живее, и се скрил на тавана на къщата си. Дошлите полицаи и медици разбили вратата, за да помогнат на жената. Тя е спасена благодарение на обаждане от съседка на тел. 112.

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. оле бе! журналистът бе написал статията много неграмотно, защото бе член на екипа на г-жа Павлова. смрадта бе навсякъде както бе и подчертано бе-стила на вестника. да напиша поне едно изречение, в което да употребя “бе” правилно: много сте зле беееее

  2. Спрете се вече. Достатъчна й е травмата, а вие продължавате да пишете , при това без ничие разрешение. Та дори и марката на телефона й сте объркали!!!

  3. Браво,най после истината за този случай.Сега да добавим и отговорните за този ром,социални,дома за деца,това че не ходи на училище…

  4. Жалко за жената дано да се съвземе. А и ако трябва да бъдем честни , къде бяха полицията и другите отговорни за момчето.Трябваше ли да се случи това, за да се вземат мерки за момчето И какви са тези коментари, че на улицата не е имало кражби и други нападения. Нали и младежа е от този квартал? Дано си получи справедливо наказание !

Comments are closed.