Районната прокуратура в Дупница яко подпука ексшефката на общинската счетоводна къща Иванка Терзийска

Иванка Терзийска

Районната прокуратура в Дупница образува досъдебно производство за съставяне на документ с невярно съдържание срещу шефката на финансово-счетоводната къща Иванка Терзийска.

Разследващите събират доказателства за евентуално повдигане на обвинение по чл. 201, ал. 2 и чл. 212, ал. 1 от НК за длъжностно присвояване на пари, вещи и ценности, както и за съставяне на документи с невярно съдържание. Припомняме, през август миналата година Районната прокуратура в Дупница съобщи, че започва проверка на финансово-счетоводната дейност на Общинската счетоводна къща в ликвидация в Дупница.

Както в. „Вяра” първи информира, председателят на ОбС – Дупница, Емил Гущеров внесе сигнал в прокуратурата срещу Терзийска, след като общинските съветници го заставиха на скандална общинска сесия.

В счетоводната къща беше извършена проверка, а инспекторите бяха буквално ужасени от откритото. Те изнесоха факти за фрапиращи нарушения и странни покупки с общински пари. Инспекторите също настояха пред общинското ръководство срещу Иванка Терзийска да се предприемат необходимите мерки по закон с оглед наказване на виновните лица за евентуално извършени престъпления от общ характер.

С решение на ОбС предприятието в момента е в ликвидация и предстои закриването му.