Renault представи новия Capture

Представеният през 2013 г. Renault Capture получи ново поколение след 1,2 млн. продажби. Наследникът заема дизайнерските идеи от новото Clio и ги трансформира под формата на компактен SUV. Лансирането на новото Renault Capture е част от стратегическия план Drive the Future (2017-2022) на Groupe Renault и е един от ключовите модели.

Значението на модела е подсилено от международното му измерение. Продавано на всеки континент, новото Renault Capture ще бъде произвеждано и в Китай, силно стратегически регион за Groupe Renault. То вече носи едно и също име на всеки пазар, включително в Южна Корея под марката Renault.

До края на плана Groupe Renault ще има 12 електрифицирани модела в своята гама. Новото Renault Captur ще бъде първият модел на Renault, който ще се възползва от plug-in хибриден двигател, наречен E-TECH Plug-in – резултат от технология, разработена от алианса.

С елегантно контурирани калници, вдлъбнати странични линии и отличителен покрив, новото Renault Captur не може да се сбърка. Моделът подсилва своята SUV идентичност с по-атлетичен и динамичен екстериорен дизайн. Тази външна трансформация се изразява в по-модерни, отличителни и експресивни линии, като същевременно е са забравени и чувствените аспекти на „френския дизайн“, които Renault цени. Новото Renault CAPTUR е по-дълго (4,23 м, или +11 см) и визуално усъвършенствано чрез 18-инчовите си джанти (в зависимост от нивото на оборудване) и увеличеното междуосие (2,63 м, или +2 см). Неговият обновен дизайн, перфектните до милиметър сглобки, предните и задните Full LED светлини с С-образен подпис, по-тънките задни светлини и декоративните хромирани вложки изцяло допринасят за по-високото качество.

Оранжев „Атакама“, червен „Flame“ и син „Метал“ са само някои от екстериорните цветове, предлагани за новото Renault CAPTUR. Придавайки невероятна дълбочина и блясък, те подчертават неговия атлетичен, динамичен дизайн и отличителен покрив, особено в съчетание с контрастен цвят за покрива. Общо 11 екстериорни цвята, 4 цвята за покрива и 3 пакета за външна персонализация ще бъдат налични при лансирането, осигурявайки уникален потенциал от 90 възможни комбинации в сегмента.

Ключов компонент в салона е 9,3-инчовият мултимедиен екран (два пъти по-голям от 7-инчовата версия, измерена диагонално), най-големият досега в сегмента. Този леко извит портретен таблет внася силно усещане за модерен стил в купето и леката му извивка подобрява четимостта на екрана. Наклонен към водача, с неговата изцяло нова свързана мултимедийна система Renault EASY LINK, всички услуги за мултимедия, навигация, информация и развлечение са леснодостъпни, каквито са и настройките на MULTI-SENSE и параметрите на системите в помощ на водача.

Както новото Renault Clio, новото Renault Captur може да се похвали с дигитален екран на инструменталния панел. Този цветен екран е между 7 и 10,2 инча и предлага силно интуитивен метод за персонализация на усещането при шофиране. 10,2-инчовата версия включва GPS навигационна система на дисплея. С двата си 9,3- и 10,2-инчови екрана новото Renault Captur има един от най-големите дисплеи в своя клас.

Новото Renault Captur e усъвършенствано и по отношение на по-широката гама значително обновени бензинови и дизелови двигатели. В съчетание с 5- или 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител те предоставят увеличен обхват на мощност: от 100 до 150 к.с. за бензиновите и от 95 до 115 к.с. за дизеловите двигатели. Те са двигатели от най-ново поколение, които включват свръхмодерни технологии, за да отговарят на настоящите стандарти и да осигуряват оптимизирани нива на разход на гориво и емисии.

 

Източник: topgear.bg