Renault се сбогува с един от най-популярните си модели

Пазарният дял на минивановете през последните години е изключително малък, което принуждава производителите на автомобили да се преориентират и да загърбят модели, които се славеха с изключителна популярност само преди няколко години. След като през изминалите седмици това се случи при Citroen, сега друг френски производител взе важното решение да се откаже от един от моделите си.
Renault официално спря да продава Scenic в Европа, а съвсем скоро се очаква това да се случи и с по-големия му брат – Grand Scenic. Според информация на Cardisiac, френската компания е спряла да приема поръчки за модела, а в следващите месеци ще изпълни наличните заявки и ще спре производството на минивана. Припомняме, че подобна съдба имаше и Talisman, който също вече не се предлага от Renault.
Първото поколение на Renault Scenic се появи през 1996 година, като тогава бе базирано на популярния хечбек Megane, моделът премина през четири поколени с няколко фейслифта. Последната версия на минивана бе показана през 2017 година с атрактивна визия и версии с богато серийно оборудване, предлагащи много пространство, качествени материали и иновативни за времето си технологии./ fakti.bg