„Рилецо“ с трудна победа над „Левски“ в контролна среща

Срещата в Самоков бе интересна и оспорвана.

Баскетболистите на „Рилски спортист“ се наложиха с 94-91 над „Левски” в интересна и оспорвана контролна среща, играна в Самоков. И двата съперника вложиха много старание и страхотна агресия от първата до последната минута.

„Левски” стартира силно, като принуди домакините само за няколко минути да влязат в бонус. „Сините“ поведоха с 8-3, но след прекъсване „Рилецо” направи серия от 7-0 и обърна мача в своя полза. До края на първата част домакините поддържаха аванс от няколко точки, без да могат да се откъснат.

„Левски” не успя да се възползва от продължителен период без кош за „Рилски спортист” в средата на втората четвърт и чак в края на полувремето скъси дистанцията до 4 точки – 47-43. По 10 точки до почивката за „сините“ имаха Крис Минков и Александър Милов, а същия актив за „Рилецо” бе записал Златин Георгиев.

Силните изяви на Милов и Минков и след почивката доведоха до изравняване – 52-52 след три минути игра. До края на третата част последваха няколко смени на водачеството, а финалът й дойде при пълен паритет – 65-65.

И последната четвърт продължи без някой да успее да вземе надмощие и в дълги периоди резултатът бе равен. В заключителните 3 минути „Рилски спортист” взе крехка преднина с две тройки, а Дерек Райт вкара важен кош 70 секунди преди сирената за 5 аванс.

Златин Георгиев и Веселин Веселинов размениха по една тройка, но нищо не се промени в цифровото изражение на разликата.