“Рилски спортист” се сблъска с Китайската стена след 56:94 от “БУБА баскетбол” на финалите при юношите

Мирослав Васов

Истински кошмар преживяха баскетболистите на “Рилски спортист” в първия си мач на финалния турнир за юноши (U19) в зала “Триадица” в столицата. Селекцията на Даниел Клечков катастрофира 56:94 срещу “БУБА баскетбол” и ще трябва да разчита на чудо, за да се излезе от групата, в която са още тимовете на ЦСКА и “Тунджа” (Ямбол).

“БУБА” започна силно срещата и със серия от 10:2 сякаш взе страха на противника. Самоковци обаче не се уплашиха и скоро съкратиха изоставането си, но нов силен период на софиянци вдигна разликата до смущаващите 19 точки разлика (53:34).

Това разстрои играта на “скиорите” и в третия период те успяха да отбележат едва 9 точки срещу 26 на съперника, което на практика отказа играчите на “Рилецо” да преследват успеха.

Представителите на рилския град тотално загубиха борбата под коша (35:46), а в допълнение не бяха никак убедителни от фаул линията, постигайки едва 54% успеваемост. Столичани пък оформиха 72% успешни стрелби в този елемент от играта.

За победителите над всички бе Иван Алипиев с 27 точки и 10 борби. Николай Леков реализира 13 т., а с 10 пункта се отличи Лъчезар Везирски. За “Р. спортист” единствено Мирослав Васов бе на висота. Капитанът блесна с дабъл-дабъл от 20 точки и 11 борби.

Във втория си мач от кампанията “Рилски спортист” се изправя срещу “Тунджа”, като само победа би съхранила шансовете на отбора за място на полуфиналите.